SALADE KIP, KIWI & AVOCADO



Ingredienten (2 personen)

  • 2 rijpe avocado's
  • 2 sjalotten
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 2 kiwi's
  • 20 kleine trostomaatjes
  • 100 gram gemengde sla
  • 2 kipfilets 
  • 20 gram fetakaas (verkruimeld of in blokjes)
  • 1 el mayonaise
  • 1 el honing
  • boter
  • olijfolie
  • limoensap
  • peper en zout
  • kippenkruiden

Bereidingswijze

  • Haal het vruchtvlees uit de avocado's, voeg wat limoensap toe (tegen de verkleuring), prak met een vork tot een romige massa ontstaat en kruid flink met peper & zout (zet aan de kant)
  • Snijd de sjalotten en paprika's in fijne blokjes en stoof ze aan in een scheut olijfolie (laat afkoelen)
  • Voeg de groenten toe aan het avocado-mengsel en kruid eventueel verder af met peper & zout (zet weg in de koelkast)
  • Snijd de kipfilet in blokjes, kruid met kippenkruiden en bak goudbruin in wat boter (voeg als laatste 1 el honing toe)
  • Snijd de trostomaten in 4, hak de gemengde sla fijn en voeg 1 el mayonaise toe, kruid verder af met peper en zout en meng door elkaar
  • Snijd eveneens de kiwi's in blokjes
  • Vorm de torentjes: begin met het avodomengsel, vervolgens de kippenblokjes, de kiwi en als laatste de sla/tomaatjes en werk af met wat fetablokjes

Smakelijk!

©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin