SALADE MET TONIJN EN BLOEMKOOL


Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gr tonijn uit blik
  • 3 el mayonaise
  • 3 el ketchup
  • 1 courgette
  • 1/2 bloemkool
  • 100 gr prinsessenbonen
  • 100 doperwtjes (uit de diepvries)
  • 1 ui
  • 1 doosje ansjovisfilet
  • 4 olijven
  • handvol peterselie
  • peper en zout
  • 1 el olijfolie

Bereidingswijze

Groenten voorbereiden

  • Was de courgette, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes
  • Snijd de bloemkool in roosjes en breek de puntjes af van de prinsessenbonen
  • Wok de groentjes gedurende een aantal minuten in de wok en voeg (als de groentjes bijna knapperig zijn) de bevroren doperwten toe (laat even afkoelen)
  • Versnipper de ui, snijd de olijven in overdwars en voeg toe aan het groentenmengsel
  • Kruid af met peper en zout

Tonijnsalade

  • Doe de tonijn samen met 3 el mayonaise, 3 el ketchup en een handvol peterselie in de keukenrobot en mix fijn
  • Bak de ansjovisfilets kort

Afwerking

  • Verdeel de groenten op de borden, strooi er wat versnipperde ui over en druppel er wat olijfolie op
  • Leg een toefje tonijnsalade op de borden en leg er een aantal ansjovisfilets bovenop
  • Kruid verder af met peper en zout
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin