LUIKSE WAFELS


Ingrediënten voor +/- 14 stuks

  • 150 gram boter
  • 150 gram suiker
  • 50 ml melk (ik heb sojamelk gebruikt bij gebrek aan ander)
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 200 gram bloem
  • 2 koffielepels vanillesuiker
  • 2 eieren
  • 40 gram parelsuiker

Bereidingswijze de avond voordien (of min. 4 uur)

Beslag

  • Smelt de boter in een pannetje, voeg de suiker en melk aan toe en breng onder voortdurend kloppen tegen de kook aan.  Haal van het vuur en laat lichtjes afkoelen
  • Meng in een andere kom bloem, bakpoeder en vanillesuiker en voeg de boter/melk/suiker substantie langzaam toe tot je een glad beslag krijgt
  • Splits de eieren, klop het eigeel los en voeg toe aan het beslag
  • Klop de eiwitten stijf en spatel luchtig door het beslag
  • ! Laat het beslag minimum 4 uur rusten !

Dag zelf

  • Voeg de parelsuiker toe aan het beslag en roer om
  • Verwarm het wafelijzer en vet lichtjes in met wat olie of boter
  • Schep met een ijsschep kleine hoopjes van het beslag op het ijzer en bak de wafels goudbruin (mijn wafelijzer hed een dikke 6 minuten nodig om de wafeltjes te garen)
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin