KOFFIE WALNOTENTAART


Ingrediënten voor 6 personen (taartvorm 20 cm)

Deeg

  • 175 gram zachte boter
  • 75 gram walnoten ( + wat extra voor garnering)
  • 175 gram suiker
  • 3 eieren (geklopt)
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 80 ml koude espresso
  • snuifje zout

Vulling

  • 200 ml room
  • 1 pakje vanillesuiker

Topping

  • 65 gram zachte boter
  • 125 gram poedersuiker
  • 40 ml sterke koffie

Bereidingswijze

Oven

  • Verwarm de oven op 180°

Deeg

  • Vet 2 taartvormen van 20 cm in en bekleed deze met bakpapier
  • Vermaal de walnoten in een vijzel of keukenmachine tot poeder
  • Klop de boter en suiker tot een licht en romig mengsel
  • Klop er de eieren geleidelijk door
  • Spatel hier het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en een snuifje zout toe tot alles goed vermengd is
  • Voeg daarna de gemalen walnoten toe en roer ze samen met de koude espresso door het cakebeslag
  • Verdeel het mengsel over de twee taartvormen en bak de taarthelften een 20-tal minuten in de oven (check met een satéprikker: prik in het midden, wanneer er geen deeg meer aankleeft, is de cake goed)  
  • Laat de cakes een 5-tal minuten afkoelen en plaats daarna op een rooster om verder af te koelen

Vulling

  • Giet de room in een mengkom, voeg de vanillepoeder toe en klop luchtig op tot de slagroom helemaal stijf is

Topping

  • Doe de boter in een kom, voeg de poedersuiker toe en klop tot een luchtig mengsel
  • Voeg als laatste de espresso toe

Afwerking

  • Leg een van de taarthelften op een bord en besmeer deze met de slagroom
  • Leg de tweede taarthelft erop en verdeel het glazuur erover
  • Versier de taart met walnoten en werk af met poedersuiker
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin