HAVERMOUTKOEKJES MET AMANDELPOEDER


Ingrediënten voor 12 koekjes

  • 75 gram havermout
  • 0.5 dl melk
  • 0.5 dl arachideolie
  • 75 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gram zelfrijzende bloem
  • 100 gram amandelpoeder of 100 gram kokospoeder (of50/50)
  • 2 eieren (gesplitst)
  • 20 gram boter (vloeibaar)

Bereidingswijze

Oven

  • Verwarm de oven voor op 200 graden

Koekjesbeslag

  • Splits de eieren, klop het eiwit stijf en zet de eierdooiers even apart
  • Meng de havermout met de olie en de melk
  • Roer er de eierdooiers, de suiker, de vanillesuiker en bloem onder
  • Voeg het eiwit, het amandel/kokospoeder en de boter voorzichtig toe

Bakplaat

  • Leg een bakpapier op de ovenschaal en leg er hoopjes deeg op (eventueel met behulp van een ijsschep
  • Strijk de hoopjes een beetje plat
  • Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 20 minuten en laat afkoelen.
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin