FALAFAL BALLETJES VAN GROENE LINZEN MET TZATZIKI


Ingrediënten goed voor 20 balletjes

  • 200 gr groene linzen
  • 35 gr broodkruim
  • 50 gr ricotta
  • 1 ei
  • 2 teentjes knoflook + 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 1 tl komijn
  • handvol koriander
  • 20 gram peterselie
  • 2 el kappertjes
  • 2 el citroensap
  • 1 el paprikapoeder + 1 el paprikapoeder
  • 125 gr griekse yoghurt
  • olijfolie
  • ½ komkommer

Bereidingswijze

Linzen

  • Laat de groene linzen even weken in water
  • Kook ze nadien een 30-tal minuten, giet af en zet apart

Balletjes

  • Draai in een keukenmachine met korte pulsen de linzen, broodruim, ricotta, ei, komijn, koriander, citroen, peterselie, kappertjes, rode ui, paprikapoeder en peper en zout tot alles net samenhang vertoont
  • Vorm van het mengsel balletjes met een eetlepel en druk wat plat
  • Zet het mengsel gedurende minimum een uur in de koelkast zodat ze steviger worden
  • Bak ze uiteindelijk in een pan met boter tot ze goudbruin zijn

Tzatziki

  • Was en rasp de 1/2 komkommer en laat uitlekken
  • Knijp een teentje knoflook uit in een kommetje en meng er de Griekse yoghurt en komkommer onder
  • Voeg 1 el olijfolie toe, kruid met peper en zout en 1 eetlepel paprikapoeder
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin