CHAMPIGNONSOEP

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 grote ui
  • 1 kleine rode ui
  • 250 gram witte champignons 
  • 250 gram bruine champignons
  • 1 rode peper
  • 1 liter water
  • 2 kippenbouillonblokjes
  • 4 el kokosmelk
  • handvol peterselie (fijngehakt)
  • peper en zout
  • boter

Bereidingswijze

  • Versnipper de ui, rode ui en rode peper
  • Snijd de champignons in vieren (hou er een aantal apart voor de garnituur >> snijd ze in schijfjes en bak bruin)
  • Verhit een pan met boter en fruit de uien en chilipeper aan en voeg nadien de champignons toe
  • Laat bakken tot de champignons gebruind zijn
  • Voeg peper en zout toe
  • Verhit een kom met water en de kippenbouillonblokjes
  • Voeg de groenten toe en laat nog een 15-tal minuten verder koken
  • Voeg als laatste de kokosmelk toe en kruid eventueel verder af met peper en zout
  • Belangrijk:  Om een gladde soep te krijgen, giet deze even door de zeef!
  • Dien de soep op met de garnituur (schijfjes champignons + peterselie)
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin