EASY FISH BURGER


      Ingrediënten voor 2 personen ( 8 kleine hamburgertjes of 4 maxi exemplaren)

      • 450 gram witte visfilet (vb kabeljauw, schelvis, etc.)
      • 1 el mosterd
      • 2 eieren
      • peper en zout
      • broodkruin of panko 
      • 125 gram Griekse yoghurt
      • 1/2 komkommer
      • 1 el olijfolie
      • 1 el paprikapoeder
      • 1 teenje knoflook
      • 8 mini multigranenpistolets 
      • slaatje naar eigen keuze: ik heb gemengde sla, mini-tomaatjes en rode ui als garnituur genomen

      Bereidingswijze

      Visburgers 

      • Doe de helft van de vis in een blender, mix fijn en snijdt de rest van de vis in zeer fijne blokjes
      • Voeg 1 ei en 1 el mosterd toe aan het mengsel
      • Kruid flink af met peper en zout
      • Het mengsel is redelijk lopend, zet daarom het vismengsel even weg in de koelkast zodat de substantie wat vaster wordt
      • Maak in tussentijd de tzatziki en groentjes klaar (rode ui in ringetjes, mini-tomaatjes in 2 en gemengde sla uit een zakje ;))

      Tzatziki

      • Was en rasp de 1/2 komkommer en laat uitlekken
      • Pers een teentje knoflook uit in een kom en meng er de Griekse yoghurt en komkommer onder
      • Voeg 1 el olijfolie toe,  1 el paprikapoeder en kruid met peper & zout

    Moment zelf 

    • Haal het vismengsel uit de koelkast
    • Neem twee kommetjes, één waarin je het ei los roert en een tweede met het paneermeel of panko
    • Maak 4 grote of 8 mini-burgertjes uit het vismengsel, wentel deze door het losgeklopt ei en nadien in het paneermeel of panko tot ze volledig omhuld zijn
    • Neem een pan, verhit de boter en bak de visburgers goudbruin (ongeveer een 5-tal minuutjes om de mini-versie gaar te krijgen)
    • Serveer je burger met een multigranenbroodje en wat sla, rode ui, tomaat en de tzatziki

Yammie!

©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin