EASY FISH BURGER
- 450 gram witte visfilet (vb kabeljauw, schelvis, etc.)
- 1 el mosterd
- 2 eieren
- peper en zout
- broodkruin of panko
- 125 gram Griekse yoghurt
- 1/2 komkommer
- 1 el olijfolie
- 1 el paprikapoeder
- 1 teenje knoflook
- 8 mini multigranenpistolets
- slaatje naar eigen keuze: ik heb gemengde sla, mini-tomaatjes en rode ui als garnituur genomen
- Doe de helft van de vis in een blender, mix fijn en snijdt de rest van de vis in zeer fijne blokjes
- Voeg 1 ei en 1 el mosterd toe aan het mengsel
- Kruid flink af met peper en zout
- Het mengsel is redelijk lopend, zet daarom het vismengsel even weg in de koelkast zodat de substantie wat vaster wordt
- Maak in tussentijd de tzatziki en groentjes klaar (rode ui in ringetjes, mini-tomaatjes in 2 en gemengde sla uit een zakje ;))
- Was en rasp de 1/2 komkommer en laat uitlekken
- Pers een teentje knoflook uit in een kom en meng er de Griekse yoghurt en komkommer onder
- Voeg 1 el olijfolie toe, 1 el paprikapoeder en kruid met peper & zout
- Haal het vismengsel uit de koelkast
- Neem twee kommetjes, één waarin je het ei los roert en een tweede met het paneermeel of panko
- Maak 4 grote of 8 mini-burgertjes uit het vismengsel, wentel deze door het losgeklopt ei en nadien in het paneermeel of panko tot ze volledig omhuld zijn
- Neem een pan, verhit de boter en bak de visburgers goudbruin (ongeveer een 5-tal minuutjes om de mini-versie gaar te krijgen)
- Serveer je burger met een multigranenbroodje en wat sla, rode ui, tomaat en de tzatziki
Ingrediënten voor 2 personen ( 8 kleine hamburgertjes of 4 maxi exemplaren)
Bereidingswijze
Visburgers
Tzatziki
Moment zelf
Yammie!