BRIOCHE GEROOKTE ZALM & EIERSLA


Ingrediënten voor 3 personen

  • 1 groot brioche brood 
  • 6 eieren
  • 1x handvol peterselie
  • 2x sjalot
  • 4 tl kappertjes
  • 4 kleine augurken (in kleine blokjes gesneden)
  • 300 gr gerookte zalm
  • 2 tl currypoeder
  • peper & zout
  • 4 trostomaatjes (in 4 gesneden)
  • 1 bakje tuinkers
  • boter (om briochebrood in te smeren)
  • +/- 4 el mayonaise (indien je de mayo zelf maakt: 1 eigeel, 1 el mosterd, citroensap, peper & zout en arachide olie toevoegen)

Bereidingswijze

  • Kook de eieren hard gedurende 8 à 9 minuten en laat de eitjes afkoelen onder koud stromend water
  • Pel de hardgekookte eieren, doe in een mengkom en prak ze in kleine stukjes
  • Doe in een keukenmixer een handvol peterselie en 2 sjalotten en hak fijn
  • Doe alles in de mengschaal en voeg eveneens kappertjes, augurken en currypoeder toe
  •  Roer het geheel goed om en kruid flink met peper en zout
  • Voeg als laatste de mayonaise toe +/- 4 el (naar eigen smaak)
  • Snijd als laatste brede toasten van het brioche brood en snijd de korstjes af
  • Strijk dez in met een beetje boter en leg de toasten onder de ovengrill tot ze een goudbruin kleurtje krijgen
  • Dresseer!  Schik op elke toast een portie gerookte zalm, daarbovenop de verse eiersla een tomaatje en een toefje tuinkers
©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin