De belangrijke titel

SCAMPI EN TARTAAR VAN AARDAPPEL

Ingrediënten voor 8 personen

  • 16 scampi's
  • 600 gram aardappelen
  • 300 gram erwten (diepgevroren)
  • 2x sjalot (fijnversnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (fijnversnipperd)
  • 4 el room
  • 4 el mayonaise
  • 4 el bieslook (fijngehakt)
  • 1 bosje waterkers
  • peper & zout
  • boter
  • olie
  • balsamico azijn

Bereidingswijze

  • Kook de aardappelen gaar in circa 20 minuten
  • Laat de aardappelen afkoelen en snijd in dobbelsteentjes
  • Ondertussen roerbak je de erwten gedurende 1 minuut in de wok met een scheut olijfolie zodat de erwten ontdooid zijn
  • Meng de aardappel dobbelsteentjes met de erwten, sjalot, knoflook, room, mayonaise en bieslook
  • Kruid verder af met peper & zout en serveer in de amuse glaasjes
  • Zet weg in de koelkast tot de gasten komen 
  • Final touch: kruid de scampi's met peper & zout en bak à la minute goudbruin in wat boter en voeg voor de smaak wat balsamico azijn toe
  • Schik in elk glaasje 2 scampi's en werk af met de waterkers

Ter info: Voor sommige gasten was dit hapje al eerder een mini-voorgerechtje ... al waren de glaasjes toch allemaal mooi leeg gelepeld ;)

Smakelijk!

©2016
Mogelijk gemaakt door Webnode
Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin